NYHETER FRÅN FÄLTET

Väckelse bland romerna!

November 6, 2019

 Stämplade, fattiga och dömda till utanförskap. Det är en bild som många bär av Europas 15 miljoner stora romska befolkning. Men i det tysta pågår en revolution – evangeliet bryter fram med kraft bland den romska befolkningen!   
        Hundratusentals romer har de senaste åren blivit personligt kristna. Och evangeliet om Jesus har gett dem del av en annan berättelse som säger att de som folk kan vara förkastade av människor men är utvalda, välsignade och accepterade av Gud!    
 Life Mission har under flera år arbetat för att nå romer på Balkanhalvön i östra Europa. Vi har fått se hundratals ta emot Jesus när vi predikat på kampanjmöten i idrottshallar, sportarenor, öppna fält och i små bykyrkor. I början av oktober reste vi återigen ner med ett team till södra Serbien för att hålla utåtriktade möten i byarna och ledarträning i kyrkan.

 

Under resan möttes vi av en härlig väckelseatmosfär med många ungdomar som brann för Gud. Avdija Jasarevic, (se bild ovan) pastor och församlingsplanterare berättade för oss om det andliga skeende som initierats.

 

- Många har kommit till tro på Jesus den senaste perioden! För bara några veckor sedan hade vi ett dop (se bild nedan) i samhället Vranska Branje där nästan femtio personer lät döpa sig! Det är väckelse! sa Avdijia 

 

Det var också glädjande att höra att den kampanjsatsning vi höll i april månad hade gett goda resultat med nya människor som kommit till tro och blivit helade. 

Kyrkolokalerna som som vi besökte var sprängfyllda och Avdijia delade under resan sin dröm med oss om att få bygga nya kyrklokaler i huvudförsamlingen PEC Immanuel i staden Vranje samt i Vranska Banja. 
 

- Jag tror att vi ska få se att andligt center växa fram som ska få beröra hela Balkan! 

 

 Under resan fick vi se flera ungdomar fatta beslut att börja följa Jesus och många av dem blev fyllda med den helige Ande. Under söndagens seminarier var hungern efter Guds ord stor och vi ser fortsatt ett stort behov av att ge mer träning till de nyfrälsta och få se en ung generation av ledare resas upp. // Marcus Ringbäck

Vill du vara med och stödja Life Missions arbete bland romerna i Serbien?

 

Två konkreta behov finns just nu på bönelistan.

Det första är att få fler understödjare till Avdija Jasarevic. I skrivande stund kombinerar han det församlingsplanterande arbetet med fabriksarbete vilket begränsar honom i sin funktion. Vi tror att att han skulle behöva frigöras helt för evangeliets tjänst och ber om församlingar och privatpersoner som vill vara med och stödja hans tjänst.

Det andra konkreta behovet är byggandet av nya kyrkor i Vranje och Vranska Banje. Just nu hyr församlingarna lokaler som är alldeles för små. Ändamålsenliga lokaler tror vi skulle kunna ge ytterligare skjuts till arbetet. 

 

Kontakta oss på info@lifemission.se eller ring 070-3379759  för att höra mer.   

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload